Een keukenachterwand van glas. Waar moet ik opletten?

Glazen keukenachterwand

Keukenachterwanden zijn in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Maar ook het materiaal van je achterwand kan verschillen. Zo kun je kiezen uit:

 • verf (kalk of krijtverf)
 • Beton stuc of beton cire
 • RVS
 • Steen of Graniet
 • Behang
 • Tegels
 • Glas
 • Kunststof
 • Polycarbonaat
 • Alupanel / Dibond
 • Composiet
 • Aluminium

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van glas in de keuken. Een glazen spatwand oogt niet alleen mooi, maar is ook nog eens zeer praktisch in onderhoud. Wij geven je graag meer informatie over de voordelen van een glazen achterwand in jouw keuken. Maar ook de verschillende mogelijkheden.

Laten we beginnen met de voordelen van een glazen achterwand:

 • Glas is hygiënisch; vieze voegranden behoren hiermee tot het verleden.
 • Glas is makkelijk schoon te houden. Doekje er over en klaar.
 • Glas geeft met zijn schittering een luxueuze uitstraling.
 • Glas maakt de keuken visueel veel ruimer door de reflecterende werking.
 • Glas is een originele, moderne, duurzame én praktische blikvanger.

Hygiëne in de keuken

Vetspetters en vette vingers zijn vaak de grootste ergernis in de keuken. Bij de kookplaat vind je de meeste vlekken. En deze zijn vaak ook nog eens lastig te verwijderen. Een glazen spatwand in de keuken is daarom erg hygiënisch. Dit komt omdat deze achterwand erg makkelijk schoon te maken is. Daarnaast heb je geen voegen en (bijna) geen naden.

Glazen spatwand eenvoudig schoon te maken

Hoe maak ik mijn glazen keukenachterwand schoon?

Om je glazen achterwand in de keuken schoon te maken kun je het beste gewoon heet water en een microvezeldoekje gebruiken. Zorg ervoor dat je jouw achterwand direct na het koken schoonmaakt. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om vet en etensresten te verwijderen. Voor hardnekkig vuil dat je niet weg krijgt met water kun je onze FIXIN schoonmaak set gebruiken.

 

Let op: Gebruik nooit schuursponsjes, polijstmiddelen of andere bijtende schoonmaakproducten. Deze kunnen het glas ernstig beschadigen!

 

Luxueuze uitstraling

Glas is niet alleen een duurzaam product. Glas is ook een eigentijds materiaal dat perfect past in een moderne en stijlvolle designkeuken. Een keukenwand van glas geeft jouw keuken een luxueuze uitstraling en een ruimtelijk effect. Daarnaast gaat glas goed samen met andere materialen.

Keukenachterwand glas luxueuze uitstraling

Verschillende soorten glas

Glas is verkrijgbaar in verschillende diktes van 4mm, 6mm tot 12mm. Voor keukenachterwanden maken wij altijd gebruik van minimaal 6mm. Naast onze standaard afmetingen kunnen we jouw achterwand in verschillende vormen en maten maken. Ben je opzoek naar een specifieke vorm of maat? Bezoek dan onze pagina maatwerk keukenachterwanden.

Kies altijd voor gehard glas

Als achterwand voor jouw keuken maken wij altijd gebruik van gehard glas. Gehard glas kan tegen veel grotere temperatuurverschillen dan normaal glas en is daarom zeer geschikt spatwand achter het fornuis.

Gehard glas heeft een thermische bewerking ondergaan. In een korte tijd wordt het glas verhit tot wel 600°C en daarna direct afgekoeld. Door dit proces is gehard glas wel tot 5x zo sterk als normaal glas. Daarnaast kan gehard glas grote temperatuurverschillen aan zonder dat het breekt.

Uitsparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten en het snijden en slijpen van glas moet wel gebeuren voordat het glas gehard is. Als het glas eenmaal gehard is kan het niet meer bewerkt worden.

Kleur van het glas

Glas voor de keukenachterwand is leverbaar in doorzichtig glas, bijvoorbeeld helder of mat. Maar ook in ondoorzichtig gekleurd glas, leverbaar in heel veel kleuren verschillende kleuren. Er is dus altijd wel een achterwand die past bij jouw keuken.

Ook is het mogelijk om uitsparingen te maken voor bijvoorbeeld stopcontacten.

Personaliseer jouw keukenachterwand

Wil je jouw keukenachterwand persoonlijk maken met bijvoorbeeld een mooie vakantie foto of een foto van het gezin of huisdier? 

Keukenachterwand met eigen foto

Of wil je de tekening van de kleine voor altijd vastleggen in jouw keuken?

Achterwand keuken met tekening

Het kan! Hoe werkt dit? De aangeleverde foto moet van voldoende kwaliteit zijn. Je kan altijd vrijblijvend de foto eerst naar ons mailen. Onze experts zullen dan bepalen of de kwaliteit voldoende is. Wij printen de foto op de achterzijde van de geharde glasplaat. Hierdoor is niet alleen de geprinte laag beschermd maar krijg je ook het luxe glimmende effect waardoor de kleuren letterlijk van de achterwand afspringen. 

Alternatieven voor mijn keukenachterwand

Twijfel je nog tussen een tegel-, roestvaststaal- of glaswand? Maak de vergelijking. Je keuze zal snel gemaakt zijn.

Glas Tegels Roestvaststaal
Installatie   Eenvoudig   Complex   Variabel
Onderhoud   Zeer eenvoudig
      en duurzaam
  Moeilijk   Eenvoudig
Ontwerp   Breed scala aan kleuren   Breed scala aan kleuren en vormen   Metaal-achtige look
Bestand tegen
hoge temperaturen
  Tot 200°C   Zeer goed   Zeer goed
Kostprijs   Betaalbaar   Variabel   Goedkoop

Vanaf € 9900

Koop een glaswand
 

Wat kost een achterwand van glas?

Bij Glassby.nl verkopen wij al standaard achterwanden vanaf € 99,00 per stuk. De prijs van een glazen achterwand op maat is onder andere afhankelijk van:

 • De grootte van de achterwand. Aantal vierkante meters;
 • Aantal uitsparingen voor o.a. wandcontactdozen;
 • De kleur van het glas;
 • Met of zonder persoonlijke print;
 • Met of zonder montage door een specialist. 

Hoe monteer ik een achterwand in mijn keuken?

Een glazen achterwand kan voor allerlei achtergronden geplaatst worden. Zo kan een glasplaat geplaatst worden voor tegels, een geverfde muur of voor een muur met behang. Met onze montageset hoef je je geen zorgen te maken over de plaatsing van je nieuwe glazen keukenachterwand. Dankzij de juiste tools ben je in enkele stappen zeker van een geweldig resultaat! Klik hier voor de montage handleiding.

Heb je twee linkerhanden of wil je de installatie door een professional laten doen? Dat kan uiteraard. Wij kunnen vooraf jouw achterwand opmeten zodat je 100% garantie hebt dat de achterwand goed past. Na het opmeten kunnen we ook de montage voor je doen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.